Herdenking

De afscheidsvieringen van de afgelopen maanden voelden niet ‘heel’. De troostende aanwezigheid van de dierbaren uit jouw leven en het leven waarvan je afscheid neemt, werd beperkt. Herinneringen ophalen rond een tafel, kon niet. Nochtans is dat zo belangrijk in het rouwproces. Een mooie, persoonlijke afscheidsviering verzacht de overgang tussen die hectische periode net na het overlijden en de stilte van verder leven zonder hem of haar. Plan een herdenking om alsnog afscheid te nemen op een manier die juist voelt.

Mis jij dat afscheidsmoment dat je je dierbare had willen geven? Wil je heel graag omringd door de belangrijkste mensen uit zijn of haar leven herinneringen ophalen? Nog even terug stil staan bij het verlies en de mooie momenten uit het leven koesteren? Plan dan een herdenking. Samen bouwen we stap voor stap een viering vol aandacht voor wat was en nooit vergeten mag worden.

Was de begrafenis wat je ervan verwachtte, maar zou het je echt deugd doen om nog eens stil te staan bij dat afscheid? Wil je, nu de rauwe pijn en verdoving wat gesleten is, heel bewust herinneringen delen en horen? De mensen die zo belangrijk waren voor de dierbare die jullie loslieten, samenbrengen en met hen terugdenken aan de mooie momenten? We leven allemaal verder in oneindig veel verhalen. Alleen zwijgen we die soms dood. In onze ijver om het verdriet niet weer op te rakelen, vergeten we hoe heilzaam het kan zijn om te vertellen en herinneringen te delen. Samen organiseren we een herdenking waarin we het leven vieren en het afscheid een plaats geven. Een herdenking even uniek als het leven.

Stappenplan naar een herdenking

  • we wisselen praktische informatie uit via de telefoon
  • we praten over de aanpak en inhoud (op de locatie van jullie voorkeur)
  • ik schrijf teksten en begeleid sprekers
  • ik lijm het verhaal tot een vloeiend geheel en maak een script van de viering
  • ik begeleid jullie doorheen de herdenkingsviering
  • jullie ontvangen het verhaal digitaal of als met de hand gebonden boek

Kostprijs

Een herdenking kan vele vormen aannemen. Ze hoort zo uniek te zijn als dat leven was. Er naadloos bij aan te sluiten. Een ceremonie begeleid door een spreker, verhalen die gedeeld worden rond een tafel vol troostvoedsel, een verhalenwandeling, een tentoonstelling met woorden en beelden, … Alles kan, want dit is maatwerk. Het tarief is dat dus ook. Neem contact op, we bespreken wat je zoekt en je krijgt een offerte.